Columns 2014

Maandelijks schrijft Oege Boonstra (Partner 3Rivers) de column "London Calling" in Broadcast Magazine.
Hierin stelt hij actuele ontwikkelingen in de internationale televisie markt aan de kaak. Hieronder een overzicht.

08 2014

Chauvinisme

door Oege Boonstra

Wat een heerlijk rustige zomer was het dit jaar in de televisiewereld. Ik had voor het tweede jaar achtereen besloten op mijn post in Nederland te blijven en de internationale televisiemarkt eens goed in de gaten te houden.

Lees meer (PDF)
07 2014

Rule, Britannia!

door Oege Boonstra

Nederland is bij uitstek een exportland: in een groot aantal markten doen Nederlanders internationaal uitstekende zaken. Ook op het gebied van televisie doen we het niet slecht; de voorbeelden kent u allemaal. In onze branche worden we echter steeds meer overvleugeld door de Britten, die over het algemeen toch niet al te gemakkelijk van hun eigen eiland afkomen.

Lees meer (PDF)
06 2014

Schaal telt?

door Oege Boonstra

Schaalvergroting lijkt altijd van start te gaan als na een magere periode de bakens in de economie worden verzet. De tv-advertentiemarkten trekken verrassend sterk aan, de consument besteedt meer geld aan videocontent dan ooit tevoren, de kassen van de bedrijven zijn goed gevuld.

Lees meer (PDF)
05 2014

Publieke onrust

door Oege Boonstra

De crisis in Zuid Europa heeft zijn effect niet gemist op de publieke omroep. De afgelopen weken kwamen er alarmerende berichten uit Spanje over de buitengewoon hachelijke financiële situatie van TVE.

Lees meer (PDF)
04 2014

Machtig interessant werk

door Oege Boonstra

Aan het begin van het jaar mogen columnisten graag terug- of vooruitkijken. Aangezien de toekomst eigenlijk veel interessanter is dan het verleden, neem ik u graag mee naar wat er in 2014 gaat gebeuren.

Lees meer (PDF)
03 2014

Doorstart

door Oege Boonstra

Half januari trachtte de gezagvoerder van mijn City Jet toestel 25 passagiers veilig op City Airport af te zetten. Het was denk ik mijn tweehonderdste aankomst op dit kleine stripje in het oosten van Londen van de laatste vijf jaar, maar gelijk ook de benauwdste.

Lees meer (PDF)
02 2014

Deal making

door Oege Boonstra

Dit wordt een taai stukje, want het gaat over strategie en de overnamestorm die in onze wereld aan de gang is. Ik hoop dat u het toch gaat lezen, want wat zich nu afspeelt, is van substantieel belang voor de televisie en audiovisuele wereld in de toekomst.

Lees meer (PDF)