Columns 2015

Maandelijks schrijft Oege Boonstra (Partner 3Rivers) de column "London Calling" in Broadcast Magazine.
Hierin stelt hij actuele ontwikkelingen in de internationale televisie markt aan de kaak. Hieronder een overzicht.

12 2015

Franse dynamiek

door Oege Boonstra

De laatste keer hier repte ik over de creatieve armoede in Duitsland. De output van onze oosterburen is in vergelijking met onze Britse westerburen schrikbarend laag. Maar hoe zit het eigenlijk ten zuiden van ons in de derde grootste televisiemarkt van Europa, Frankrijk?

Lees meer (PDF)
11 2015

Duitse creatieve armoede

door Oege Boonstra

De Britse televisie-industrie blijft succesvolle formats genereren. We zien het ook met grote regelmaat op de Nederlandse zenders, waar Britse dramaseries en slimme formats als Heel Holland Bakt.

Lees meer (PDF)
10 2015

Blessing in disguise

door Oege Boonstra

Het nieuwe televisieseizoen wordt in het Verenigd Koninkrijk steeds vaker opgeluisterd met een reeks aan interessante festivals en conferenties. Het Internationale Televisie Festival van Edinburgh staat al jaren in augustus op het menu, terwijl dit jaar de Royal Television Society zich in de strijd mengde door haar jaarlijkse conferentie te houden in september in Cambridge.

Lees meer (PDF)
09 2015

Nerveus

door Oege Boonstra

De kantoren zijn overal leeg, het tempo in de tv-wereld is tot een aangenaam, bijna weldadig tempo gedaald. Deze zomer geen grote evenementen en ook geen breaking nieuwsfeiten. Hilversum, Londen, Brussel, Parijs en München, waar ik vooral mijn tijd doorbreng, zijn een baken van rust.

Lees meer (PDF)
07 2015

Nog meer schaalvergroting

door Oege Boonstra

Vorig jaar werd de volgende ronde van schaalvergroting in contentproductie ingezet door Murdoch’s 20th Century Fox en hedge fund Apollo. Het was daarvoor al een jaar of zeven relatief rustig geweest op het overname front in onze industrie, maar de vlam is nu in de pan geslagen.

Lees meer (PDF)
06 2015

Tipping point

door Oege Boonstra

Drie weken geleden bevond ik mij met een aantal gelijkgestemde zielen op Sportcentrum Papendal en besprak de razendsnel veranderende omgeving.

Lees meer (PDF)