Team / 3Rivers medewerkers

Anna Bråkenhielm


Anna Bråkenhielm is een van de meest succesvolle ‘TV-executives’ in Scandinavië en werd bekend vanwege het feit dat zij als eerste ter wereld het programma ‘Survivor’ (in Nederland bekend als ‘Expeditie Robinson’) op televisie bracht. Ze deed dit voor producent Strix Television dat zij vervolgens ruim 10 jaar als CEO leidde en door liet groeien tot de meest succesvolle producent van Scandinavië.De formats van Strix Television zijn in ruim 70 landen te zien.

In 2006 richtte Anna, in opdracht van John de Mol, Talpa Scandinavia op. Een jaar later verkreeg ze 100% van de aandelen en veranderde zij de naam in Silverback. Als snel werden de in-huis ontwikkelde formats verkocht aan ruim 13 landen waarna ITV het productiebedrijf in 2008 overnam en Anna nog twee jaar aan bleef als CEO.

In augustus 2011 richtte Anna opnieuw een format- en productiebedrijf op: Scandinavian Studios. Ditmaal in samenwerking met Bonnier, onder meer eigenaar van de TV4 Group en C-More in Scandinavië en met een omzet van ruim 5 miljard dollar omzet in 16 landen een van de grootste mediabedrijven ter wereld. In 2014 verkocht Anna haar aandelen aan meerderheidsaandeelhouder Bonnier.

Per december 2016 is Anna toegetreden tot 3Rivers als Senior Consultant. Met haar ruime kennis van de internationale markt voor TV-producties is zij een welkome toevoeging aan ons internationale team. Binnen 3Rivers zal zij zich met name richten op strategie-ontwikkeling, creative development en internationaal marktonderzoek.


Contactgegevens Anna: